Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

U Uredu predsjednika Republike predstavljen “Klimatski kolaž”

Datum: 25.11.2021.

Kategorija: Eko, Obavijesti


Povodom obilježavanja Dana edukacije za klimatsku akciju u Uredu predsjednika Republike predstavljen je „Klimatski kolaž“, inovativni pedagoški alat koji je osmišljen da na zabavan način široj javnosti, ali i stručnjacima, objasni što je i kako djeluje klima.

Ova edukativna igra namijenjena je svim uzrastima te pruža cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te istovremeno uči na koje načine se može učinkovito djelovati. Do sad je „Klimatski kolaž“ odigran u više od 50 zemalja, uz sudjelovanje više od 250 000 sudionika.

Na prezentaciji „Klimatskog kolaža“ prisustvovali su nastavnici i profesori iz Gimnazije Pula (Teodora Beletić), Agronomske škole u Zagrebu, Strukovne škole Ivana Šveara Ivanić Grad, Srednje strukovne škole Velika Gorica, Srednje škole Zlatar, I. gimnazije Zagreb, Klasične gimnazije Zagreb i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zagreb.

Profesorima i nastavnicima edukativnu igru „Klimatski kolaž“, koja im može pomoći u radu u školi, prezentirali su nacionalna koordinatorica za Klimatski kolaž Ivana Kordić, predstavnica inicijative Znanstvenici za klimu izv. prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo, predstavnica Udruge Tatavaka Maja Flajsig i nacionalna koordinatorica za Klimatski kolaž, Albatross Revolution, Ana Elizabeta Robb.

Predsjednik Milanović naglasio je kako u okviru svojih ovlasti kontinuirano pokušava skrenuti pozornost na problem klimatskih promjena. Iako je riječ o globalnom problemu, predsjednik Milanović smatra kako i Hrvatska, iako mala zemlja, može doprinijeti zaštiti klime. Istaknuo je kako je to važno za Hrvatsku i zbog toga što je vezana uz turizam, a turizam ne ide bez čistog okoliša.

Osim predsjednika Milanovića, profesorima i gostima na početku prezentacije obratili su se posebni savjetnik Predsjednika za energiju i klimu Julije Domac, ataše za administrativnu i europsku suradnju Veleposlanstva Francuske Republike u RH Mia Matković i veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Nj. E. Simon Derek Thomas.

https://www.predsjednik.hr/vijesti/povodom-dana-edukacije-za-klimatsku-akciju-u-uredu-predsjednika-republike-predstavljen-klimatski-kolaz/

https://www.regionalexpress.hr/site/more/u-uredu-predsjednika-republike-predstavljen-klimatski-kolazh

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.