Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Učenice Gimnazije Pula nagrađene u kreativnom natječaju „Nabaci ideju, fotku, rimu za bolju klimu!“

Datum: 27.04.2023.

Kategorija: Obavijesti


Četiri maturantice Gimnazije Pula su svojim radovima sudjelovale u kreativnom natječaju “Nabaci ideju, fotku, rimu za bolju klimu!” u organizaciji projekta METAR (Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj) te njihovih partnera (https://metar.door.hr/o-projektu/). Cilj natječaja je promicanje obrazovanja za održivi razvoj i klimatske promjene.

Od preko 200 pristiglih radova koje je izradilo oko 480 učenika osnovnih i srednjih nagrađena su dva rada naših učenica. U kategoriji fotografija nagrađen je rad učenice Paole Šuškić (4.c), a u kategoriji ostalo rad učenice Katarine Špehar (4.c). Učenice su radove prijavile pod mentorstvom nastavnika geografije Ivana Gambirože. Dodjela i preuzimanje nagrada i priznanja su organizirane 21. travnja 2023. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje. Učenice su tom događaju prisustvovale u pratnji nastavnice likovne umjetnosti Nine Šestanović.

Nagrađene radove možete pogledati ovdje.

Dodjelu nagrada možete pogledati ovdje.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.