Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

UČENICE GIMNAZIJE SUDJELOVALE NA TRIBINI “MLADI KREATIVCI: GENERACIJA K” U KINU VALLI

Datum: 21.11.2022.

Kategorija: HAIKU klub, Obavijesti


Naše učenice i članice Haiku kluba, Lucija Horvat i Nela Čupić uz mentora profesora Dejana Pavlinovića, predstavili su gimnazijski Haiku klub u sklopu tribine za mlade pod nazivom “Mladi kreativci: Generacija K” Na tribini su bili predstavljeni mladi sugrađani koji su dio izvannastavnih aktivnosti vezanih za knjižnicu, knjigu, čitanje, pisanje…Lucija i Nela su pričale i o vlastitom haiku stvaralaštvu, motivaciji za rad, izazovima, i svojim planovima za budućnost.
Već u srijedu 23.11. u 17:15 Lucija i Nela gostuju na Radio Maestralu u emisiji RUBIKOVA KOCKA kod voditelja Ive Čipčića, gdje će također govoriti o Haiku klubu, vlastitom haiku stvaralaštvu i drugim temama.

Više o tribini iz medija:
https://www.glasistre.hr/kultura/2022/11/15/i-tijekom-korona-razdoblja-nastale-su-kvalitetne-price-830030

https://www.istra24.hr/kultura/od-novinarstva-do-haiku-poezije-mladi-pulski-kreativci-predstavili-svoje-radove
https://www.regionalexpress.hr/site/more/odrzhana-tribuna-mladi-kreativci-generacija-k

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.