Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Učenici škole “Miroslava Krleže” iz Pečuha i naši učenici zajedno kuhali


U utorak, 07. 06. 2022., u edukacijskoj kuhinji na Tržnici Pula u kuhanju sudjelovali su učenici Gimnazije Pula iz 1.a, 1.e i 1.g. razreda i učenici Hrvatske škole “Miroslav Krleža” iz Pečuha. Na Tržnici Pula 12 učenika i profesori radili su pljukance s tri umaka: umakom od tartufa, umak pesto genovese i istarski žgvacet. Uz pljukance je poslužena i zelena salata s pomidorima, a za desert su radili palačinke s marmeladom i nutellom.
Profesorice Gimnazije Pula koje su sudjelovale u edukacijskoj kuhinji su prof. Meri Šimunov, prof. Nataša Tončić, prof. Lara Jurčić-Matošević, i prof. Karin Bolković.
Prateći profesori iz Pečuha su prof. Rita Ronta i prof. Grga Kovač.
Radi se o projektu iz 2019., razmjena učenika Gimnazije Pula i Hrvatske škole M. Krleže iz  Pečuha. Cilj je da učenici iz Pečuha budu s učenicima Gimnazije radi što boljeg usvajanja jezika, ostvarivanja prijateljstva, upoznavanja s Hrvatskom. Aktiv hrvatskog jezika iz Gimnazije Pula je zadužen za program tijekom petodnevnog boravka.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.