Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Učenici iz Assena posjetili Pulu

Autor: Dejan Zelenak

Datum: 24.04.2024.

Kategorija: Obavijesti


Od 13. do 18. travnja 2023. bio je organiziran uzvratni posjet učenika škole CS Vincent van Gogh iz Assena. Naši su ih učenici ugostili u svojim domovima, a zajedno su sudjelovali u raznim aktivnostima.

U nedjelju, 14. travnja posjetili smo Aquarium Pula uz vodstvo biologa Nevena Iveše. Nakon posjeta, učenici su imali slobodno vrijeme s njihovim obiteljima i prijateljima iz Nizozemske. U ponedjeljak, 15. travnja grupa se sastala u školi gdje im je ravnatelj Nikola Vujačić uputio govor dobrodošlice. Nakon tog uvodnog dijela učenici su sudjelovali u Likovnoj radionici koju je vodila profesorica Nina Šestanović, a zatim su sudjelovali na znanstvenoj radionici koju su pripremili za nas na znanstvenom institutu Metris. Nakon radionica, profesor Dejan Zelenak je grupu odveo u edukativnu šetnju gradom prilikom koje su posjetili Slavoluk Sergijevaca, Amfiteatar, Zerostrasse, Kaštel i Forum. Dan je završio večernjim druženjem i dobrom svirkom gimnazijskog benda ABACUS u pulskom Rock caffeu. U utorak, 16. travnja učenici i njihovi profesori posjetili su Glavani park gdje su se svi dobro zabavili, a dan je završio zajedničkom pizzom u Pizzeriji Tivoli. Srijeda, 17. travnja bila je rezervirana za posjet Brijunskom otočju. Uz odličnu vodičkinju razgledali smo cijeli otok Veliki Brijun, posjetili muzeje i Zoološki vrt. Nakon Brijuna razgledali smo Fažanu, Park kažuna i imali organizirani obilazak uljare Chiavalon, gdje smo imali i degustaciju tradicionalne hrane.

Ovo je bila deseta razmjena učenika između ovih dviju škola, popraćena bogatim programom i novim iskustvima. Dvadeset učenika Gimnazije Pula boravili su nekoliko dana kod svojih partnera iz razmjene, te su oni nakon toga posjetili Pulu. Sudjelovali su zajedno u raznim aktivnostima koje su pripremili koordinatori razmjene profesori Dejan Pavlinović, Marko Kalčić i Dejan Zelenak, te s nizozemske strane profesori Floris Harmanni i Joselien Eijkelenboom.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.