Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Učenik Vid Šarić državni je prvak iz engleskog jezika

Datum: 30.04.2024.

Kategorija: Natjecanja


Od 24. do 26. travnja 2024. godine, Dubrovnik i OŠ Montovjerna ugostili su 117 najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske na Državnom natjecanju iz engleskoga jezika, na kojem je sudjelovao i naš učenik Vid Šarić uz pratnju mentora prof. Dejana Pavlinovića. Vid Šarić, učenik 4.g razreda Gimnazije Pula, ostvario je izvanredan rezultat osvojivši prvo mjesto u kategoriji 4A (četvrti razredi gimnazija), demonstrirajući svoje izvrsno znanje engleskog jezika i govorne vještine.

Ispit na državnoj razini se sastojao od 3 dijela: slušanje i čitanje s razumijevanjem uz uporabu jezika, pisanje eseja te usmeni dio i razgovor na određenu temu. Vid je ostvario ukupnih 83 od 90 mogućih bodova, što čini 92% ukupnih bodova.

Vrijedi spomenuti da je Vid Šarić tjedan ranije sudjelovao na državnom natjecanju iz fizike te neposredno prije na državnom natjecanju iz matematike. Čestitke našem Vidu i njegovom mentoru koji su s ponosom predstavljali našu školu na ovom prestižnom natjecanju te im želimo mnogo sreće u budućim izazovima!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.