Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Uspjeh pulskih gimnazijalaca na međunarodnom haiku natječaju

Datum: 12.04.2024.

Kategorija: HAIKU klub, Obavijesti


Učenici pulske Gimnazije sudjelovali su sa svojim haiku pjesmama na International haiku competition 2024 Ljubljana u organizaciji Gimnazije Vič iz Ljubljane. Među nagrađenim radovima našle su se pjesme Vite Radovan i Mare Baćac iz 2.f razreda, te pjesme Martine Bošnjak i Vita Rabara iz 2.g razreda. Mentor je profesor Dejan Pavlinović, ujedno i voditelj gimnazijskog Haiku kluba. Osim priznanja, učenici su dobili i zajednički zbornik gdje se uz radove pulskih učenika nalaze i radovi ostalih škola sudionika natječaja (Državni znanstveni Licej Franceta Prešerna iz Trsta te škola domaćin, Gimnazija Vič iz Ljubljane).

 

vampirova slabost
u pletenicama
njiše se na stablu

a vampire’s weakness
in braids
swinging on a tree

Vita Radovan, 2.f

 

tiha tuga
zidovi sobe znaju tajnu
mojih misli

silent grief
the room walls know the secret
of my thoughts

Mare Baćac, 2.f

 

ispred tržnice
ljudi kupuju i prodaju
galeb spreman

at the market
people buy and sell
a seagull ready

Vito Rabar, 2.g

 

starac i starica
on isprobava šešir
ona mu poravna rub

old man and woman
he tries on a hat
she straightens the brim

Martina Bošnjak, 2.g

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.