Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Uspješna Mikrofonijada i donatorski koncert za školski glazbeni studio

Datum: 21.12.2023.

Kategorija: Obavijesti


U cilju opremanja školskog glazbenog studija u kojem bi se današnje i sve buduće generacije pulskih gimnazijalaca kreativno mogle izražavati, razvijati svoje glazbene i druge talente, učenici Gimnazije Pula organizirali su 14. prosinca 2023. gimnazijsku Mikrofonijadu i donatorski koncert u velikoj dvorani Caffe bara La Resistance.

Ulaz je bio slobodan, a davali su se dobrovoljni prilozi kako bi se čim prije došlo do cilja – skupljanja sredstava za opremanje školskog glazbenog studija. Osim toga, kao što su gimnazijalci na pozornici i sami rekli, važno je bilo da se svi dobro i kvalitetno zabave!

Mikrofonijada je bila odlično posjećena, a publika je isto tako odlično prihvatila nastupe mladih glazbenika. Program je započeo učeničkim zborom pod vodstvom prof. Sonje Milović (Leona Jalšovec, Katarina Perišić, Tereza Mišan, Ena Griparić, Ema Ostoni, Melissa Vojnić, Neva Šebelić, Tara Bosnić-Terruli, Ilenia Cibralić, Frane Peršić – gitara), vokalnim duetom (Tereza Mišan, Erika Vitasović), stand up komičarem (Luka Puzjak), te se nastavio nastupima bendova FM-13 (Matej Uka, Nikola Primorac, Antonio Klasan, Toni Drandić), Akrobate (Marko Levak, Borna Černe, Eni Marjanović, Lukas Kai Cinkopan), Audioclot (Frane Peršić, Lucijan Boljun, Maro Pavlinović) i Abacus (Maro Pavlinović, Noa Pavlinović, Ivona Brščić, Pavel Koroman, Neva Šebelić, Masimo Lazarić, Leona Jalšovec, Daniel Bradarić).

U manjem prostoru La Resistance bile su izložene fotografije Gimnazijskog foto kluba na temu glazbenog studija i gimnazijskih Mikrofonijada. Oni su također fotografirali događaj tijekom cijele večeri. Zaslužni za foto izložbu bili su: Roko Kuzmanović, Borna Černe, Elena Kleva, Matija Šajatović, Marta Vede, Lana Pinzan, Jorja Kogej, Angelina Radolović, Marko Liverić, Andrej Jelenić i Matija Restović.

Cijeli događaj ne bi bio potpun bez velike pomoći naših gimnazijskih volontera koji su pripremili ukrase i scenografiju za prostor te prikupljali dobrovoljne priloge. To su: Lara Knežević, Lara Kukolja, Antea Zec, Nina Lazarić, Dunja Rabota, Matija Šajatović, Nikola Dujmović, Martin Povrzanović, Paula Lovrić, Natali Milovan, Jerko Petković.

Nakon što je Mikrofonijada kao događaj osmišljena prvi puta 2022. godine na Dan škole, gimnazijalci su ovoga puta javnom Mikrofonijadom na najbolji mogući način predstavili svoju školu, ali i poslali poruku koliko im je stalo da glazbeni studio, u svom punom sjaju, osvane u njihovoj školi.

Zahvaljujući svim posjetiteljima i ljudima koji su donirali sredstva na račun škole, dosada smo ovom akcijom prikupili 3.358,00 eura koje ćemo uložiti u opremanje školskog studija.
Donacije se primaju i dalje i u obliku glazbene opreme ili financijskih sredstava koja se mogu uplatiti na žiroračun Gimnazije Pula: GIMNAZIJA PULA, IBAN: HR2724070001118014680.

Gimnazija Pula želi uspostaviti kvalitetan glazbeni studio u okviru razvoja EKO & ART zone u podrumu škole. Studio će omogućiti učenicima da sviraju u svojim bendovima, snimaju glazbu i glazbene spotove, ali i stvaraju podcaste, surađuju s lokalnom kulturnom scenom, organiziraju radionice, predavanja i brojne druge stvari.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija koju vam donosi gimnazijski Foto klub!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.