Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Ususret Danu ljudskih prava

Datum: 08.12.2023.

Kategorija: Obavijesti


Svake godine 10. prosinca diljem svijeta obilježava se Dan ljudskih prava na spomen datuma donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima 1948. godine. Učenici Izborne etike su na nekoliko nastavnih sati promišljali što su to ljudska prava, kako se štite, ali i o kršenju istih. Osim Opće deklaracije o ljudskim pravima koje je proglasio UN, razgovaralo se i promišljalo o sustavu zaštite ljudskih prava unutar Europske unije i Konvencije o ljudskim pravima. Kako bi i druge informirali o ovim uvijek aktualnim temama, učenici su napravili plakate te ih postavili u školskom hodniku. Ovo kratko izvješće završavamo pjesmom našeg pjesnika Antuna Branka Šimića koji na poetičan način progovara o ljudskom dostojanstvu i potrebi njegove očuvanosti, a to upravo čine ljudska prava.

Opomena

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!

Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!

Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!

Antun Branko Šimić

Zbirka: Preobraženja
Objavljeno: 1920.

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.