Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Virtualna edukacija o EU institucijama

Datum: 10.12.2020.

Kategorija: Obavijesti


U srijedu, 9.12.2020., učenici Gimnazije Pula imali su video edukaciju i razgovor s predstavnicima koji nas zastupaju u EU Parlamentu, Vijeću Europe i Europskom Sudu za ljudska prava.
S učenicima su razgovarali EU parlamentarci Valter Flego, Tonino Picula, Tomislav Sokol, a razgovor je pratio i zastupnik Karlo Resller. Predstavili su rad po odborima te istaknuli prioritete Europske komisije: Europski zeleni plan, važnost digitalizacije, promicanje europskog načina života kao poticaj demokraciji i suživotu.

S učenicima su podijelili iskustva života i rada u vrijeme pandemije i ograničene mobilnosti naglasivši nužnost rada na povećanju socijalne pravednosti i blagostanja. Istaknuli su materijalna sredstva koja su Hrvatskoj na raspolaganju za oporavak pandemijom pogođenog gospodarstva.

Izuzetno zanimljivo bilo je interaktivno predavanje pravnice Bianke Grubica koja radi na Europskom Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Gospođa Bianka je s učenicima podijelila iskustva o donesenim presudama na Sudu, a tiču se povrede ljudskih prava.

Naša dugogodišnja diplomatkinja gospođa Blaženka Babić održala je predavanje o ulozi i važnosti Vijeća Europe.
U interaktivnim razgovorima i edukaciji sudjelovali su učenici 3a, 3d i 3g. Dio učenika je zbog epidemioloških razloga u video edukacijama sudjelovao od kuće.

Video edukaciju i susret organizirale su i vodile: Tanja Černeka, prof savjetnik i Elizabeta Pavlović, prof. savjetnik

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.