Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Započnite praznike uz kratku komediju “Mucica”

Datum: 09.04.2020.

Kategorija: Knjižnica


Duhovit, pitak i topao kratki igrani film “Mucica” odličan je za upoznavanje s osnovnim elementima filma, ali danas nećemo učiti. Danas samo želimo da se opustite i nasmijete s ukućanima.

Na internetskoj platformi Zagreb film festivala croatian.film javno su na jednom mjestu dostupni kratkometražni hrvatski dokumentarci. Iz mora zanimljivih izdvajamo “Mucicu” (2011.), komediju o roditeljskim strahovima režisera Alda Tardozzija, u kojoj mogu uživati svi članovi obitelji. Traje svega dvanestak minuta, a pronaći ćete ju na adresi:

Da bi bio spreman na učenje, mozak se s vremena na vrijeme mora odmoriti. Baš mora. Želimo vam kvalitetnu pauzu od učenja koja će vas napuniti energijom i dati vam snage da izržite, još malo, do kraja.

Za bilo kakva pitanja usluga Pitaj knjižničara radi i preko praznika.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.