Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Zavičajna nastava u Rovinju

Autor: Alen Tafra

Datum: 07.06.2021.

Kategorija: Obavijesti


U utorak, 1. lipnja, tijekom posjeta Rovinju u sklopu projekta Zavičajne nastave, dovršeno je snimanje gimnazijskoga povijesno-dokumentarnog filma „Bilo jednom u Puli“, o Ivanu Kolariću i kriminalu u Puli tijekom ranih 1920-ih godina. Prvo smo na Valdibori (kod parkirališta, uz rivu) pronašli stari „francuski zatvor“, u kojemu je više puta zatvaran Ivan Kolarić, koji je jednom prilikom uspio i pobjeći iz te strogo čuvane ustanove. Ključni dio posjeta Rovinju bio je posvećen intervjuu s Eliom Velanom, dugogodišnjim novinarom Glasa Iste i književnikom.

Velan je bio važan sugovornik zato jer je 2015. godine objavio roman „Bilo jednom u Istri – istinita priča o Ivanu Kolariću“, koji je još ranije poslužio i kao jedna od inspiracija za projekt. Autor je s nama nesebično podijelio svoju literarnu viziju, povijesnu kontekstualizaciju, filozofsku interpretaciju, i suvremenu društvenu aktualizaciju ove intrigantne teme. Snimanje kamerom vodio je Frane Pekica, zvuk je snimao Loren Čekada, a s Eliom Velanom razgovarale su Denise Orlić, Nika Bosusco, Lara Pašić i Tara Mihelić (svi 2.c razred).

Stručni izlet predvodio je nastavnik povijesti i koordinator projekta Alen Tafra. Također, u Centru za povijesna istraživanja Rovinj / Centro di ricerche storiche Rovigno, ugostio nas je Diego Han, povjesničar i djelatnik te ugledne znanstvene ustanove. Han je nam je prenio svoju sociološku analizu i znanstvenu ocjenu Kolarićeve kriminalne aktivnosti u kontekstu povijesti kriminala naše regije. Snimljeni materijali predstavljaju bitne i zaključne sadržaje koji će omogućiti nastavak i dovršetak montaže filma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.