Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Završena razmjena učenika i nastavnika Gimnazije Pula i škole iz Pečuha


Razmjena učenika Gimnazije Pula i Hrvatske škole Miroslava Krleže iz Pečuha završena je 10. lipnja, a naši su mađarski prijatelji iz Istre ponijeli brojne lijepe uspomene i sretno stigli svojim domovima. Njihov petodnevni boravak bio je ispunjen sadržajnim programom koji je osmislio Aktiv hrvatskoga jezika u suradnji s ostalim kolegama te ravnateljem.

Učenici su jutarnje sate uglavnom provodili sudjelujući u susretu prilagođenim nastavnim sadržajima dok su poslijepodneva bila rezervirana za, među ostalim, razgled urbane jezgre Pule i turističkih zona uz nezaobilazno „otvaranje sezone“ kupanjem. Uz vodstvo nastavnika pripravljali su tradicionalna istarska jela (pljukanci, fuži), potom pred Augustovim hramom slušali predavanje o rimskoj Puli nakon čega je uslijedilo interpretativno čitanje antičke poezije. Jedno su poslijepodne proveli u posjetu Fažani i Nacionalnom parku Brijuni, a ostatak vremena ispunili u slobodnom druženju s pulskim domaćinima i njihovim obiteljima.

Razmjena dviju škola projekt je pokrenut još 2019. godine, no zbog globalne epidemiološke situacije dosad nije bio realiziran. Veseli nas pogled u budući, uzvratni susret, koji će se, nadamo se, ostvariti sljedeće školske godine.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.