Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Zlatna diploma i značka za izniman uspjeh u natjecanju Dabar!


Natjecanje Dabar provodilo se u tjednu od 13.-17.11. 2023. Natjecanju su pristupili učenici skoro svi učenici našeg prirodoslovno-matematičkog smjera, Marin Perković (4.g) je ostvario 12/12 bodova, dok su Kim Radešić (3.g), Marko Prenc (1.g) i Matej Gršković (4.g) ostvarili 11/12 bodova.

Čestitke iznimnim učenicima!

  • Marko Prenc (1.g), Frane Klarić Tomac (1.g)
  • Ema Kvaternik (2.g), Matej Topolko(2.g), Marko Tomić(2.g), Saša Kuzmanović(2.g), Vito Rabar (2.g)
  • Maria Burić (3.g), Martin Povrzanović (3.g), Nikola Dujmović (3.g)
  • Ivor Muješić(4.g), Vanessa Biletić(4.g), Filip Učkar (4.g), Adrian Mačina(4.g), Lea Čuturilo(4.g), Nora Hošnjak (4.g)

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online izazov, koji se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator izazova za Hrvatsku je udruga Suradnici u učenju uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a.

Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.