Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Zlatna medalja na međunarodnom sajmu inovacija u Zagrebu

Datum: 20.10.2022.

Kategorija: Informatika, Obavijesti


Učenici Martina Licul i Alan Burić osvojili su zlatnu medalju na međunarodnom sajmu inovacija u Zagrebu ARCA. Predstavili su projekt Virtualna knjiga – digitalni alat koji omogućava interaktivno listanje videozapisa projiciranih na knjigu. Knjiga se sastoji od praznih listova na kojima su obilježeni brojevi stranica. Na temelju broja stranice kojeg očitava kamera, program reproducira određeni videozapis. Riječ je zapravo o knjizi s praznim listovima koji su numerirani te kako kamera očitava brojeve stranice, tako se na praznim stranicama prikazuje određeni videozapis.Odlično sredstvo za prezentacije ili projekcije različitih projekata. Prije svega riječ je o aplikaciji koja u sebi ima modul baziran na umjetnoj inteligenciji. Web aplikacija preuzima video s kamere na koju je spojena. Kamera potom snima i „prati“ promjene na površini koja izgleda kao velika, prazna knjiga veličine 30cmx50cm. Ravnatelj Gimnazije Pula Nikola Vujačić bio je mentor učenicima.

Valja napomenuti da su naši učenici osvojili i srebrnu medalju na nacionalnoj 14. Izložbi MLADI@INOVACIJE 2022.- Kastav.

Video:

 

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.