Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Znanje za održivo djelovanje – projekt

Datum: 03.03.2020.

Kategorija: Eko


Prije odluke o uređivanju Pragrandea u sklopu projekta “Znanje za održivo djelovanje” predhodio je proces odabira teme s našim učenicima tjekom veljače 2020.

Prvo smo odradile prezentaciju projekta u svakom razredu u kojem predajemo, zatim
su učenici izabrali od ponuđenih eko održivih ciljeva jedan cilj po razredu a treći korak je da konačno izaberu jedan cilj na nivou škole.

Odabran je cilj br. 11 : ODRŽIVI GRADOVI I ZAJEDNICE iz kojeg je proizašla ideja o uređenju Pragrandea.

Aktivno sudjelovanje u tom procesu su imali učenici eko odbora & mi ( voditeljica : Teodora Beletić, i članice Željka Lakić i Karin Bolković.
Slijedi posjet Pragrandeu 🙂

Fotografije:

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.