Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Županijski Lidrano 2021.

Autor: Meri Šimunov

Datum: 19.03.2021.

Kategorija: Obavijesti


Lidrano je smotra literarnog, dramskog i novinarskog učeničkog stvaralaštva na kojem godinama nastupaju učenici Gimnazije Pula promičući govorno i pisano izražavanje na hrvatskom jeziku. Županijski Lidrano za osnovne i srednje škole održan je na daljinu 18. ožujka 2021. u organizaciji OŠ Centar. Na županijsku smotru stiglo je mnoštvo literarnih i novinarskih radova, pojedinačnih scenskih nastupa te nekoliko radijskih emisija i školskih listova. Naši učenici sudjelovali su s literarnim radovima i pojedinačnim scenskim nastupom. Članovi županijskog prosudbenog povjerenstva za literarne radove predložili su za državni susret radove naših učenica Klare Peruško i Sare Baračić. Klara je sudjelovala s literarnim radom Računalo, a mentorica joj je prof. Saša Trbović. Sara je sudjelovala s pjesmom Noć, a mentorica joj je prof. Nataša Tončić. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa sudjelovala je učenica trećeg razreda Petra Povrzanović govoreći stihove Ljubavne pjesme Pabla Nerude. Članovi županijskog prosudbenog povjerenstva odabrali su Petrinu izvedbu kao najbolju te ju predložili za državni susret. Petru je za nastup pripremala prof. Jelena Pavić. Epidemiološke prilike utjecale su na održavanje susreta, ali uz sve promjene naši učenici i mentori bili su najbolji. Čestitamo im od srca.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.