Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Županijsko natjecanje iz informatike


Naša je škola i ove godine bila domaćin županijskog natjecanja iz informatike. Na županijsko natjecanje bilo je pozvano 39 učenika i 15 mentora. U kategoriji Algoritmi – 1.razredi prvo mjesto osvojio je Marko Zagorac (Gimnazija Pula, mentorica Eva Grujić), Algoritmi – 2.razredi prvo mjesto osvojio je Loris Cinkopan  (mentorica Izabela Šipura). U trećim razredima prvo mjesto osvojio je Mihael Bertetić (Gimnazija i strukovna škola Jurje Dobrile Pazin, mentorica Enna Peroš).

Predstavljen je jedan softverski rad koji je predložen za državnu razinu natjecanja. Lara Knežević i Mirna Rajlić, učenice 3.g razreda  naše škole, pod mentorstvom profesorice Eve Grujić izradile su aplikaciju Connect.

Rezultati kategorije Osnove informatike i digitalne kompetencije

Gimnazije:

  1. Benjamin Roznbeker, Pazinski kolegij – klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti, mentor Antonio Božić
  2. Luka Nikolić,  Srednja škola Vladimir Gortan Buje, mentor Vladimir Brkljača
  3. Mateo Budaković, Srednja škola Mate Blažine Labin, mentorica Ana Radičanin Jekić

Prirodoslovno-matematičke gimnazije:

  1. Zvonimir Fadiga, Gimnazija i strukovna škola Jurje Dobrile Pazin, mentorica Silvija Mavrić
  2. Frane Ribarić, Gimnazija i strukovna škola Jurje Dobrile Pazin, mentorica Silvija Mavrić
  3. Maria Burić,  Gimnazija Pula, mentorica Eva Grujić

Strukovne škole

  1. Luka Ivanić, Gospodarska škola Buje, mentor Manuel Žužić
  2. Gabriel Poljak, Tehnička škola Pula, mentor Marco Fraccaro
  3. Luka Skorupski, Gospodarska škola Buje, mentor Manuel Žužić

Natjecanje smo otvorili kratkim pozdravnim riječima ravnatelja Nikole Vujačića te izvedbom romantične igre Oluja koju je izvela dramska skupina naše škole pod mentorstvom profesorice Meri Šimunov, a koju je preradila Maria Burić na temelju Shakespearove Oluje.

Atmosferu sa natjecanja možete pogledati kroz fotografije.

Čestitke svim učenicima i mentorima!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.