Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Državni LiDraNo 2022.

Autor: Meri Šimunov

Datum: 02.05.2022.

Kategorija: Obavijesti


Državni LiDraNo za srednje škole održan je od 27. do 29. travnja 2022. u Vodicama. Smotru je za učenike i njihove mentore organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje promičući tako već 31 godinu hrvatsku riječ u dramsko-scenskom, literarnom i novinarskom stvaralaštvu.

Na državnom LiDraNu sudjelovali su odabrani učenici hrvatskih srednjih škola koji su ostvarili najzanimljivije i najkvalitetnije radove i izvedbe u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, literarnih i novinarskih radova, radioemisija i školskih listova. Među njima je šest učenika Istarske županije.

Našu školu predstavila je Maria Burić, učenica 1. g razreda, koju je za nastup pripremala prof. Meri Šimunov. Maria je sudjelovala u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa s monologom iz romana Fahrenheit 451 R. Bradburyja. Maria je nastupila ispred prosudbenog povjerenstva, hrvatskih glumaca, redatelja i dramskih pedagoga, koji su pratili  pojedinačne nastupe, recitacije i monologe, šezdesetak srednjoškolaca. Potom je povjerenstvo učenicima i njihovim mentorima dalo mišljenje o izvedbama i upute za daljnji napredak.

U Vodicama se uživalo u scenskim nastupima, u zanimljivim radioemisijama te u čitanju tekstova uvrštenih u Zbornik literarnih i novinarskih radova učenika osnovnih i srednjih škola. Također se moglo prolistati desetak raznovrsnih školskih listova kao i razmijeniti iskustva.

Mariji čestitamo na sudjelovanju i želimo joj da predstavlja školu i sljedeće godine.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.