Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Filmska školska lektira

Datum: 03.04.2020.

Kategorija: Knjižnica


U sklopu knjižnično-informacijsko-medijskog odgoja i obrazovanja neki su učenici naše škole imali prilike naučiti više o filmu, koji je nepravedno zapostavljen na svim obrazovnim razinama iako je danas u životu čovjeka prisutniji od svih drugih umjetnosti.

Svake se godine u Zagrebu održavaju radionice metodike nastave filma za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike. Prijave za proljetni ciklus filmske naSTAVe otvorene su do 7. travnja, a ove će se godine, zbog nužne karantene, prvi put održavati online na platformi Croatian.film.

Tko želi, za vikend se za radionice može pripremiti uz, i danas svježu, romantičnu nijemu komediju “Svjetla velegrada” koju je 1931. godine režirao Charlie Chaplin.

https://youtu.be/TkF1we_DeCQ

Za nastavnike

Radionice metodike nastave filma među ostalima vodi i Ana Đordić iz III. zagrebačke gimnazije, koja je o filmu u srednjoškolskom obrazovanju napisala stručni rad, “skroman poticaj tome da film dobije mjesto koje je u obrazovnom sustavu već odavno zaslužio”.

Za sva dodatna pitanja tu je za vas usluga Pitaj knjižničara.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.