Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Pravo u svakodnevici

Datum: 01.04.2022.

Kategorija: Obavijesti


Učenici Nika Ban, Ana Tanasković iz 1d i  Bartol Čatić,  Paolo Krajcar iz 1c sudjelovali su 31. 03. 2022. godine u prvoj u nizu Fokus grupa na projektu Pravo u svakodneviciLaw in Everyday Life, financiranog sredstvima Erasmus+ programa.

Cilj istraživanja je ispitati shvaćanje pravne pismenosti kod 14-godišnjaka i 18-godišnjaka, kako bi se osmislio kurikulum za program poučavanja elementarne pravne pismenosti.

Svrha projekta je istražiti poželjni stupanj pravne pismenosti u nizu europskih država te sukladno rezultatima izraditi resurse potrebne za uvođenje programa poučavanja elementarne pravne pismenosti.  U istraživanju će sudjelovati nastavnici osnovnih i srednjih škola te učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Istraživanje će se provoditi virtualno, kroz razgovor u fokus grupi.

Projekt vodi naša bivša učenica, a danas diplomirana politologinja Maja Šarić, asistentica i koordinatorica u Forumu za slobodu odgoja.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.