Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Srebro za Gimnaziju Pula na 18. međunarodnoj izložbi inovacija

Datum: 20.10.2020.

Kategorija: Knjižnica, Obavijesti


U Zagrebu se od 15. do 17. listopada održala 18. međunarodna izložba inovacija ARCA 2020. Na ovogodišnjoj izložbi, koja je ujedno i prva fizički održana izložba inovacija u Europi, predstavilo se više od 180 inovacija i inovatora iz zemlje i svijeta. Na izložbi i sajmu predstavile su se inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada a značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzele su inovacije učenika srednjih škola i studenata hrvatskih sveučilišta.

Gimnazija Pula se predstavila s našom aplikacijom Škola na dlanu (uskoro će na našoj stranici biti objavljena 2.0 verzija) koja olakšava svakodnevni rad našim učenicima i profesorima pojednostavljujući školsku administraciju. Osvojili smo srebro u konkurenciji od 35 radova. Aplikaciju su izradili naši (sada bivši) učenici Toni Borina i Damir Numić Meša uz mentorstvo profesora i knjižničara Nikole Vujačića i profesorice Eve Grujić. Pozvani smo u Nürnberg na svjetski sajam inovacija, no zbog COVID situacije, odgodili smo odlazak na smotru.

Valja napomenuti da je naša aplikacija bila prepoznata na natječaju Jutarnjeg lista u konkurenciji s profesionalnim aplikacijama i inovacijama.

Škola na dlanu – Jutarnji list STUDENT DIGI AWARD

O aplikaciji, prilog TV Nove

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.