Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Velikani u školskim klupama

Datum: 08.11.2023.

Kategorija: Obavijesti


Ovih su dana na zidovima učionica pulske gimnazije osvanule vizualno zanimljive i atraktivne umjetničke infografike edukativnog karaktera koje za cilj imaju učenicima približiti živote i djela velikana koji potječu iz njihova zavičaja ili su nekim dijelom svojeg života bili vezani uz isti, a ostavili su traga na razvoj kulturne i znanstvene misli. Naime, radi se o projektu “Velikani u školskim klupama” kojeg je autorski osmislio i realizirao Zvonimir Čačić, grafički dizajner i ilustrator, a ujedno i bivši učenik pulske gimnazije.

Pri osmišljavanju projekta nit vodilja bila je na zanimljiv i šaljiv način, stripovsko karikaturnim stilom bliskim mladim ljudima, portretirati neke od naših velikana te takav crtež, zajedno s mnoštvom podataka iz njihovih života, uobličiti u medij koji će kod samih učenika pobuditi želju da se pobliže zainteresiraju za ljude koji su nam toliko toga ostavili u naslijeđe.

Ovom prilikom obrađeni su akademik, ekonomist i novinar Mijo Mirković – Mate Balota koji je svoje mjesto našao na zidu učionice hrvatskog jezika te fizičar i sveučilišni profesor Slobodan Brant, znanstvenik svjetskog glasa i bivši učenik pulske gimnazije, svakako nedovoljno prepoznat u pulskoj javnosti koji se ovom prilikom “uselio” u praktikum fizike.

Kroz ovaj se pristup dodatno obogaćuje obrazovanje učenika na zanimljiv način te samim time projekt predstavlja odličan primjer suvremene primijenjene umjetničke prakse s edukativnom namjenom. Pri realizaciji projekta svojom savjetodavnom ulogom doprinijeli su ravnatelj pulske gimnazije Nikola Vujačić te profesori fizike Ivan Popčević i Aneta Andrašević dok je financijsku potporu dao Grad Pula.

Autor projekta, Zvonimir Čačić – Zvone, pulski je grafički dizajner i ilustrator, član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, koji je svojim radom i suradnjom s brojnim klijentima ostavio traga u sportskom, civilnom, gospodarskom, kulturnom i turističkom segmentu grada Pule i šire. Za svoje radove dobio je nekoliko domaćih i inozemnih nagrada i priznanja, imao je jednu samostalnu izložbu, dvije autorske koncepcije izložbi te je sudjelovao na 54 skupne izložbe u Hrvatskoj i svijetu, a neki od radova su mu objavljeni u stručnim knjigama renomiranih izdavača.

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.