Menu

Korisne aplikacije
Korisne aplikacije

Potpuno besplatni lektirni naslovi, u različitim formatima za čitanje. Portal E-lektire nastao je u sklopu pilot projekta e-Škole. Želja je učenicima besplatno ponuditi lektire putem novih, digitalnih medija. Sretno s čitanjem!

Office 365 za škole. Svojim AAI@EduHR korisničkim računom prijavite se na Office365 i imajte kompletan Office u web pregledniku (Word, Powerpoint, Excel).

Ilustracija Office365

Aplikacija Sway može se pronaći na Office365 on-line servisu. Odlična je za kreiranje bogatog, internetskog sadržaja. U nekoliko klikova napravite sebi malu web stranicu i podijelite je sa ostalim kolegama.

Sway aplikacija

Ako trebate napraviti plakat, brošuru ili letak, svakako pogledajte Canva alat. S njim možete složiti oku ugodne grafičke materijale koje možete potom tiskati ili u vidu fotografije, digitalno podijeliti s onima kojima treba vaša informacija.

Aplikacija Canva

Mrežni program Bubbl us služi za kreiranje mentalnih mapa. Vrlo jednostavan i praktičan alat za korištenje.

Program Bubbl us

Lidrano smotra i Natjecanje iz hrvatskoga jezika 2022.


Ožujak je bio uspješan mjesec za učenike naše škole, posebno za zaljubljenike hrvatskoga jezika, pisane i govorene riječi.

U organizaciji Osnovne škole Tone Peruška u Circolu je 16. ožujka 2022. održana županijska razina smotre LiDraNo. Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva za osnovne i srednje škole održana je onako kako je održavana godinama, u dvorani punoj učenika i nastavnika, a ne na daljinu. Za županijsku smotru predloženo je mnogo literarnih i novinarskih radova, pojedinačnih scenskih nastupa te nekoliko radijskih emisija i školskih listova. Na LiDraNu godinama nastupaju učenici Gimnazije Pula i već su nebrojeno puta pokazali da su među najboljima.

Ove su godine naši učenici Nika Ban i Gregor Petrović sudjelovali s literarnim radovima, Nika s pjesmom Zadnji ples, a Gregor s prozom Jedna mladost. Mentorice su im profesorice S. Trbović i N. Tončić. Članovi županijskog povjerenstva, profesori i književnici, izabrali su između 17 uradaka i predložili za državnu smotru rad Jedna mladost maturanta Gregora Petrovića. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa sudjelovala je Maria Burić, učenica prvog razreda. Nastupila je s monologom iz romana Fahrenheit 451 R. Bradburyja. Maria je od članova prosudbenog povjerenstva, državne izbornice i mladih glumaca, izdvojena između osam kandidata i navedena kao primjer uspješnog nastupa te će našu školu predstaviti na državnom LiDraNu. Mariju je za nastup pripremala profesorica M. Šimunov.

Domaćin županijske razine natjecanja iz hrvatskog jezika bila je Osnovna škola V. Gržaje u Buzetu. Natjecanje je održano 30. ožujka 2022. Na natjecanju je sudjelovalo desetak učenika Gimnazije Pula koji su postigli odlične rezultate. U kategoriji prvih razreda, prvo mjesto osvojila je učenica Ana Rabar (mentorica M. Šimunov), četvrto mjesto dijele Eleonora Lenić i Anđela Dorić, a na osmom je Leona Jalšovec (mentorica A. Vučković). U kategoriji drugih razreda, treće mjesto osvojio je Mihael Modrušan (mentorica L. Jurčić-Matošević). U kategoriji trećih razreda, treće mjesto osvojio je učenik Juraj Hugo Ocvirk (mentorica E. Karšaj), peto Mario Živolić, a sedmo Nino Perković (mentorica N. Tončić). U kategoriji četvrtih razreda, drugo mjesto osvojio je učenik Goran Mihajlović, četvrto Gabriel Radović (mentorica N. Tončić), peto Jan Stojanović (mentorica J. Perković Milosavljević), a sedmo Zorica Petrović (mentorica A. Vučković).

Čestitamo svim učenicima i mentorima na izvrsnim rezultatima i želimo, onima koji budu pozvani, uspjeh na državnom natjecanju. Sretno!

Klikni i podijeli

Istaknuto

Aplikacija Škola na dlanu služi učenicima i profesorima Gimnazije Pula za brzo primanje informacija (promjene u rasporedu), generiranja suglasnosti itd. Aplikaciju su napravili učenici Gimnazije Pula.